TRAINING

Werken en leren in groepen kent vele voordelen, belangrijk gegeven is dat 'het leren met en van elkaar' in een groep centraal staat. Juist vanwege de dynamiek en interactie die binnen een groep plaatsvindt, wordt het leerproces zowel op individueel niveau, als ook op groepsniveau gestimuleerd.

Vanuit het platform Uit-je-hoofd-in-je-lijf en Wortelboertrainingen ben ik direct aangesloten bij een netwerk van coaches en trainers. Gezamenlijk werken we aan een continue doorontwikkeling van de training en coaching en delen we ervaringen om van elkaar te leren en elkaar te helpen klanten nog beter te begeleiden.

 • 1. Uit je hoofd in je lijf

  Vitaliteit op de werkvloer

  In deze workshop maken medewerkers kennis met manieren om jezelf zowel lichamelijk, als ook emotioneel te sturen, waardoor stress minder vat op hen krijgt. Op basis van elementen uit de training Aanpak van Stress gaan we in op de waarde van het voelen van emoties en het fenomeen Emotiemanagement. Wanneer medewerkers het gevoel ervaren dat ze weer autonomie hebben over zaken die hen eerst leken te overkomen, zal het gevoel van stress gaan afnemen. De workshop maakt gebruik van de mini-training Aanpak van Stress en is een eerste kennismaking met het volledige digitale programma.

  Negatieve patronen (in een team) doorbreken

  De workshop is ontwikkeld ter kennismaking voor teams waarbij het niet zo lekker meer loopt. Op basis van elementen uit de training Grip op je Gedrag gaan we in op zowel de buitenste, zichtbare schil van ieders gedrag, maar ook op de schil die daaronder zit: het denken, voelen en doen. Wanneer je leert om de negatieve gevoelens en gewoonten (eerder) bij jezelf te herkennen, kun je pas je gedrag veranderen en oude patronen doorbreken. De workshop maakt gebruik van de mini-training Grip op je Gedrag en is een eerste kennismaking met het volledige digitale programma.

 • 2. Wortelboertrainingen

  Resultaatgericht interviewen en kleurrijke gespreksvoering:

  Communicatie staat in deze training centraal. Wat is communicatie en hoe maken we echt verbinding met de ander? En hoe voer ik constructieve interviews en behaal ik optimaal resultaat?

  Wellicht merk je wel eens in je gesprekken dat :

  • Je niet altijd duidelijk overkomt
  • Je in herhaling valt omdat je denkt dat de ander jou niet begrijpt
  • Je graag wat minder wollig en vaag zou willen zijn in je taalgebruik
  • De ander niet veel zegt en korte antwoorden geeft of juist een waterval is in jullie gesprek

  In de training Resultaatgericht interviewen en kleurrijke gespreksvoering gaan we hiermee aan de slag om daadkrachtig, professioneel en zelfverzekerd te communiceren waarbij je communicatief kan afstemmen en aansluiten bij de verschillende gesprekspartners. Op een constructieve en heldere wijze duidelijk maken wat je bedoeld. Je wilt graag met de ander praten en niet tegen de ander.

  We behandelen gesprekstechnieken om de communicatie tussen mensen beter te laten verlopen. Gaan dieper in op de betekenis communicatie en de verschillende communicatie- en denkvoorkeur stijlen. Tijdens de trainingsdag wordt de theorie vertaalt naar de praktijk door de gesprekken te doen met de acteur. 

  De training bestaat uit 6 fases

  1. Uitnodiging met voorbereidingsvragen voor de leerwensen
  2. Telefonische intake tussen deelnemer, manager en trainer
  3. Voorbereiding van de theorie door middel van korte filmpjes
  4. Praktische training met gespreksoefeningen
  5. Formuleren van te ontwikkelen vaardigheden
  6. Afrondend gesprek tussen deelnemer, manager en trainer

Interesse in een van de trainingen? Neem contact op voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek.

Copyright © House of Inner Journey | KvK68130511