COACHING

Vanuit Connect by Coaching werk ik onder andere met de online trainingen van het platform "Uit je hoofd in je lijf"(UJHIJL) en een coachtraject voor loopbaanvragen. Persoonlijke coachgesprekken in combinatie met een online leeromgeving waar je dagelijks mee aan de slag kunt gaan.


Gewoon vanuit je eigen huis, vertrouwd, werken aan meer balans tussen denken en voelen. Je leert op een praktische manier anders met je gedachten en gevoelens om te gaan. De structuur is overzichtelijk en aantrekkelijk en stap voor stap kun je op je eigen tempo jouw balans vinden. De combinatie tussen gesprekken en een online leeromgeving geeft je veel vrijheid om te lezen en oefenen op elk gewenst tijdstip en bovendien werkt het erg effectief en sterk motiverend!

Er zijn drie programma’s beschikbaar waarmee je direct aan de slag kan.

 • 1. Aanpak van Stress

  Pieker je veel en maak je je zorgen over wat er zou kunnen gebeuren? Draait jouw hoofd overuren om alles bij te kunnen houden? Heb je last van stress, vermoeidheid, spanning en onzekerheid en weet je niet meer wat het is om een rustig hoofd te hebben? Dan is het tijd om er nu iets aan te doen.

  Als je kijkt naar mensen die lekker in hun vel zitten en het leven goed aan kunnen, dan is er sprake van een balans tussen denken en voelen. Maar omdat het denken zo wordt gestimuleerd in de maatschappij, blijft het voelen bij de meeste mensen sterk achter. Sterker nog we zijn emoties als iets ingewikkelds gaan beschouwen, waar weinig grip op te krijgen is. Het gevolg is dat veel mensen nauwelijks meer in staat zijn om hun eigen gevoelens te herkennen en erkennen.. liever stoppen we ze weg, eten of drinken we ze weg of we relativeren erop los. Echter gevoelens zijn krachtig en laten zich niet goed wegstoppen. Emoties voelen we terug in ons lichaam en als we er niets mee doen, blijven ze daar opgesloten en richten er schade aan. Of ze komen er op een later moment alsnog op krachtige wijze weer uit.

  In het programma Aanpak van stress gaan we ervan uit dat emoties gewoon bij het leven horen, maar dat je ze wel kunt 'managen'. Door ze eerst bewust te ervaren, kun je ze vervolgens ombuigen en sturen. En als je dat proces gaat beheersen, dan beloven wij je dat je veel meer rust, meer kracht en meer zelfvertrouwen gaat ervaren!

  De training is bedoeld voor iedereen die een matige tot ernstige vorm van stress ervaart en niet goed in zijn vel zit:
  piekeren of lichamelijke klachten door spanning ervaren.

  Wat levert het traject jou op?

  • Balans tussen denken, voelen en doen
  • Méér innerlijke rust en energie
  • Beter omgaan met stressvolle situaties: (eerder) herkennen en effectief reageren
  • Inzicht in je eigen gedachten en emoties
  • Groter zelfvertrouwen; durven vertrouwen op je eigen gevoel
  • Meer bewust leven
  • Makkelijker relativeren

 • 2. Grip op je Gedrag

  In ons leven gebeuren er op gezette tijden zogenaamde 'life-events': momenten waarop je wakker wordt geschud en je gedwongen bent eens goed naar jezelf te kijken. Het haalt je uit de automatische piloot, die doorgaans lekker veilig aanvoelt. Maar de meeste tijd van ons leven doen we veel automatisch, we denken er niet over na en reageren vaak vanuit impulsen.
  Je doet je ding, de dagen vliegen voorbij en je denkt het liefst zo min mogelijk na over jezelf en de minder aantrekkelijke kant van jezelf. Diep van binnen weet je dat deze automatische piloot en het niet kijken naar jezelf, je op de lange termijn geen geluk geeft.

  Herken je dit gevoel? Merk je dat je leven niet loopt zoals je wilt of begint het je te dagen dat je steeds weer in dezelfde valkuilen trapt? Je kunt én meer plezier én meer resultaat halen uit de dingen die je doet.

  In deze training gaan we in op zowel de buitenste, zichtbare schil( hoe zien anderen jou) van ieders gedrag, maar ook op de schil die daaronder zit: het denken, voelen en doen. Je zult je gedrag pas echt kunnen veranderen, als je eerst voelt wat er aan de hand is. Je leert gefaseerd jouw oude patronen te doorbreken en de negatieve gevoelens en gewoonten (eerder) te herkennen en veranderen. En te kiezen voor nieuw, krachtig en positief gedrag. Stap voor stap ga ik je helpen om het gehele plaatje te overzien: ‘wie ben ik, wat doe ik, waarom doe ik het’.

  Wat levert het traject jou op?

  • Je komt dichterbij jezelf, 'wie ben ik', waardoor je de keuzes maakt die daarbij passen
  • Nieuwe gedragspatronen aanmaken; gericht op positief en krachtig gedrag
  • Groter zelfvertrouwen; durven vertrouwen op je eigen gevoel
  • Inzicht in jouw gedrag: negatieve gevoelens en gewoonten (eerder) herkennen en hoe je effectief hierop kunt handelen
  • Meer rust en energie
  • Meer bewust leven

 • 3. Mijn online loopbaanreis

  Dit coachingstraject biedt de mogelijkheid om eens grondig je eigen loopbaan onder de loep te nemen. En vanuit inzicht in de eigen kwaliteiten, voorkeuren en drijfveren verder te kijken naar mogelijkheden en kansen. 'Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?'.

  Van centrale leervraag tot plan van aanpak; In de eerste module wordt grondig stil gestaan bij jouw behoefte, jouw leervraag , wat is eigenlijk het doel dat jij voor ogen hebt. In de modules erna staan we achtereenvolgens stil bij de persoonlijke eigenschappen, talenten, vaardigheden, motivatie en drijfveren. We brengen alle bevindingen samen en werken toe naar het stellen van concrete doelen. De laatste module is gericht op het maken van een actieplan, wat ervoor moet zorgen dat de doelen en acties ook echt uitgevoerd gaan worden. Het doen staat hier centraal!

  Wat levert het traject jou op?

  • Je komt dichterbij jezelf, 'wie ben ik', waardoor je je eigen pad beter kent en keuzes maakt die daarbij passen
  • Inzicht in wat je kunt; waar liggen mijn kwaliteiten?
  • Welke richting wil ik op, welke banen kunnen bij mij passen?
  • Wat zijn mijn drijfveren en waar liggen mijn voorkeuren?
  • Meer rust en energie
  • Meer bewust leven

Copyright © Connect by Coaching | KvK68130511